flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День справедливості напередодні професійного свята

14 грудня 2018, 17:00

14 грудня напередодні професійного свята – Дня працівників суду Дубровицьким районним судом для школярів 9 класу Берестівського НВК було проведено День відкритих дверей та «Урок справедливості» за ініціативи Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.

Учнів гостинно зустріли суддя-спікер та керівник апарату суду.

Захід розпочався з екскурсії приміщенням суду, яку було проведено Мазуром Л.Л.

 

 

 

Після чого І.В.Оборонова розповіла про всі тонкощі роботи працівників суду, суддів, відповідальності обраної професії, її необхідності, важливості, а також нагальності для розбудови сучасної правової держави.

 

 

Продемонструвала та пояснила значення основних атрибутів судової влади: мантії, нагрудного знака, молотка судді, Феміди. Розповіла учням і про їх права, обов'язки, перевіривши їх знання проведеною вікториною, а також зупинилась на видах правопорушень та відповідальності неповнолітніх.

 

 

Такожі відбулася презентація мультфільму про суд, знятого в рамках грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми USAID Ukraine – USAID Україна «Нове правосуддя».

 

 


Учням було запропоновано спробувати себе у ролі судді. Школярі активно приймали участь у дискусії та допомогали героям мультфільму справедливо вирішити спір, що виник.
По завершенні заходу усі учні отримали з нагоди свята солодкі подаруночки, пам'ятки про права та відповідальність неповнолітніх та наліпки «Клубу справедливців».