flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В Дубровицькому районному суді знову проведено Урок справедливості

05 грудня 2018, 11:01

04 грудня 2018 року Дубровицький районний суд Рівненської області відкрив свої двері для учнів 5-А класу Дубровицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.

Зустріла гостей суддя-спікер Ірина Оборонова та керівник апарату суду Леонід Мазур.

Для школярів було проведено невеличку екскурсію, під час якої діти оглянули робочі кабінети, відвідали канцелярію суду, де дізналися про реєстрацію та рух документів, що надходять до суду. Завітали школярі і до архіву суду та побачили як зберігаються справи. Довідались про організацію роботи суду, ознайомилися з інформаційними стендами, порядком розгляду судових справ, фіксування судового процесу і правилами поведінки в суді.    

З великою цікавістю школярі розглядали зал судового засідання, з’ясували, які саме місця в залі судового засідання займають судді, прокурори, адвокати, секретар судового засідання, а також підозрюваний чи обвинувачений, дізнались про функції та роль кожного з них.

Суддею-спікером Обороновою І.В., у доступній для дітей формі, було роз’яснено порядок звернення до суду, про що слід пам’ятати під час перебування в суді, як поводити себе під час слухання справи, які існують негативні наслідки порушення правил поведінки в суді. Також вона розповіла про символи судової влади і наглядно продемонструвала суддівську мантію та нагрудний знак, в яких суддя обов’язково перебуває при здійсненні правосуддя, розповіла також про міфологічний символ правосуддя – Феміду.

Школярам було продемонстровано мультфільм «Кінь проти хом’яка» (створено за підтримки Проекту USAID та Асоціації розвитку суддівського самоврядування України). Діти мали унікальну можливість побути в ролі судді та справедливо і неупереджено вирішити спір між Конем і Хом'яком!

Залишали приміщення суду школярі, сповнені приємних вражень від побаченого й почутого.

Захід здійснено в рамках реалізації грантового проекту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю суддів» за підтримки Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» #арссу#справедливці Асоціація розвитку суддівського самоврядування України