flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суддя ООАС на перших шпальтах німецького видання

10 березня 2023, 16:36

Сьогодні, в Міжнародний день жінок-суддів, дуже хочеться розповісти про інтерв’ю судді Одеського окружного адміністративного суду Елли Катаєвої. Це особливе інтерв’ю. «Чим?»-, спитаєте ви. А ми ось що розкажемо.

По–перше, інтерв’ю у Елли Валеріївни брало німецьке видання «Juris», яке на перших шпальтах розмістило в ТОП-тему її розповідь про образ українського судді, роботу під час війни та підтримку закордонних служителів Феміди.

А по-друге, суддя поділилась власною історією шляху до суддівської кар’єри та надала відповідь на багато інших запитань, які цікавили юридичну спільноту Німеччини, та зокрема на питання читачів: «Чому Ви не покинули країну після того, як почалась війна?».

Елла Валеріївна висловила свою позицію з приводу цього питання, а саме те, що судді зобов'язані відстоювати доступ громадян до справедливого судового захисту, особливо під час війни. Тож для неї як судді ніколи не поставало питання, чи мала вона продовжувати працювати, бо для кожного представника Феміди суд-це власна маленька лінія фронту на цій війні. Громадянський і патріотичний обов'язок кожного - залишатися на Батьківщині, з українським  народом.

І, найголовніше, це інтервю мало на меті збереження уваги іноземної юридичної спільноти до боротьби українців за свою незалежність  та свободу.

Ми пишаємось, що працюємо в одному колективі з такими мужніми жінками-суддями, які підтримують Україну на міжнародному інформаційному просторі та вчергове підтверджують, що наш народ - незламний, нескорений та сповнений духом патріотизму.