flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

УВАГА!!! ОГОЛОШЕННЯ ГРОМАДЯНАМ!

24 березня 2020, 12:56

ОГОЛОШЕННЯ ГРОМАДЯНАМ!

 

Розпорядження Голови Суворовського районного суду м. Одеси Віталія Володимировича Бузовськогопро тимчасові заходи з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19

17березня 2020, 10:00

На підста вірішення зборів суддів Суворовського районного суду м. Одеси від 17 березня 2020 року, відповідно до ч.2 ст.29 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», Указу Президента України від 13 березня 2020 року № 87/2020 «Про рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року «Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалах угострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», постанови Кабінету Міністрів України від 11 березня 2020 року № 211 «Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19», розпорядження голови Одеської обласної державної адміністрації від 18 лютого 2020 року № 97-/од-2020 «Про заходи щодо запобігання занесенню і поширенню на території Одеської області гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом 2019-nCoV», з метою попередження розповсюдження захворюваності на гостру респіраторну інфекцію, спричинену коронавірусом COVID-19:

  1. Тимчасово, з 17 березня до 03 квітня 2020 року, зупинити розгляд справ у відкритих судових засіданнях за участю учасників судового процесу та припинитиїх пропуск до залів судових засідань на час вжитих заходів.
  2. Зазначені обмеження не стосуються розгляду:

а) в кримінальних провадженнях:

  • обрання (продовження) запобіжних заходів;
  • справ, в яких спливають строки тримання осіб під вартою.
  • невідкладні слідчі дії.

б) справи про адміністративні правопорушення, якщо у разі відкладення розгляду справи закінчаться строки, передбачені ст.38 КУпАП.

в) в цивільних справах:

  • Суд розглядає цивільні справи, у відсутності учасників справи та осіб, які залучалися до участі у справі за наявності відомостей про їх повідомлення про дату, час і місце розгляду справи. У разі подання заяви (заяв) про бажання прийняти участь у справі особисто, суд відкладає судове засідання на іншу дату.
  • Цивільні справи з скороченими строками розгляду, які розглядаються невідкладно та за обов’язковою участю заявників.
  1. В день судового розгляду, учасники кримінальних проваджень, які прибули до суду, повинні знаходитися на першому, другому поверсі та у визначений час розгляду справи мають повідомити секретаря судового засідання (зазначений в списках кримінальних проваджень, призначених до розгляду) про явку та очікувати від нього відповідного запрошення до залу судового засідання.
  2. Обов’язково застосовувати медичні маски при перебуванні в приміщенні суду.
  3. Рекомендувати учасникам судових процесів:

- знайомитися з матеріалами справ після завершення карантину;

- для повідомлення суду про заяви, клопотання використовувати альтернативні шляхи звернення (електроннупошту та телефон).

6.Самостійне переміщення учасників судового процесу по суду не дозволяється.

Розпорядження

Дата оприлюднення: 17березня 2020, 10:00