flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Триває судовий розгляд за обвинуваченням чоловіка у зайнятті посади помічника начальника відділу «Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Военно- гражданской администрации Херсонской области»

29 січня 2024, 16:40

Сьогодні відбулось чергове судове засідання за обвинуваченням особи у добровільному зайнятті громадянином України посади, пов’язанної з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-гоподарських функцій, у незаконних органів влади, створених на тимчасово окупованій території, у тому числі в окупаційній адміністрації держави-агресора (ч.5 ст. 111-1 КК України).

 

Під час судового засідання судом було продовжено дослідження відеодоказів сторони обвинувачення.

 

Наступне судове засідання призначено на 13 лютого 2024 року на 15.00

 

Інформаційно: чоловік обвинувачується у тому, що погодився на пропозицію невстановлених представників спецслужб рф у місті Херсоні та добровільно зайняв посаду так званого помічника начальника юридичного відділу «Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных бедствий Военно- гражданской администрации Херсонской области».

Надалі, громадянин перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсонської області, брав участь у зборах особового складу ГУ ДСНС України в області, відвідував окремі територіальні підрозділи управління, спонукаючи при цьому співробітників ДСНС України переходити на бік рф.

 

Крім того, громадянин займаючи посаду так званого помічника начальника начальника юридичного відділу «Службы по делам гражданской обороны, чрезвычайным ситуациям и ликвидации последствий стихийных Военно-гражданской администрации Херсонской области» окупаційної адміністрації рф готував розпорядчі документи, проводив інвентаризації, здійснював набір кадрів для незаконно створеного органу, отримуючи при цьому заробітну плату від окупаційної влади в російських рублях.

 

Кримінальне провадження розглядається у спеціальному провадженні (in absentia).

 

Звертаємо вашу увагу, відповідно до вимог ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.