flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-зустріч щодо обговорення результатів застосування Правил організації ефективного судочинства

12 листопада 2021, 15:06

Сьогодні, 12 листопада 2021 року в межах міжнародного проекту «Суд, громадяни, суспільство, держава: співпраця заради змін» відбулась онлайн-зустріч, на якій учасники активно обговорили результати застосування Правил організації ефективного судочинства.

У зустрічі взяли участь голова Малиновського районного суду м. Одеси Леонід Лічман разом з заступниками Віталієм Граніним та Олександром Іщенко, суддями-спікерами Ігорем Бобуйком та Сергієм Черевко, а також судді: Олександр Гарський, Максим Мурзенко, Наталія Кузьменко, Олена Сегеда, Володимир Гуревський, Юлія Тополева, Олег Крижановський, Олександр Леонов, Дмитро Роїк, Дмитро Громік.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся основний стейкхолдер проєкту – голова суду Леонід Лічман, який зазначив, що більшість суддів Малиновського районного суду м. Одеси старанно і добросовісно застосовують Правила організації ефективного судочинства, про що свідчать судові рішення наявні в єдиному державному реєстрі судових рішень. Крім того, на веб-сайті суду кожний відвідувача має можливість ознайомитись з «Правилами організації ефективного кримінального судочинства» та «Правилами організації ефективного цивільного судочинства».

Доповідачами від суду виступили судді: Олександр Гарський, Максим Мурзенко, Володимир Гуревський та суддя-спікер Ігор Бобуйок, які розповіли про особисту практику застосування «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства» та проблеми їх імплементації.

Нагадаємо! Рішенням Ради суддів України № 14 від 28.02.2020 було визначено пілотними судами з запровадження «Правил організації ефективного кримінального судочинства» та «Правил організації ефективного цивільного судочинства»: Одеський апеляційний суд, Малиновський районний суд міста Одеси, Ізмаїльський міськрайонний суд Одеської області.

30 вересня 2020 року до Вищої ради правосуддя були направлені фінальні версії Правил та лист щодо прийняття до відома та врахування в діяльності Правил.

В липні 2021 року Вища рада правосуддя направила до Одеського апеляційного суду лист, яким було повідомлено, що члени ВРП ознайомились з текстом Правил та повідомлені про їх застосування пілотними судами та представниками прокуратури і адвокатури в процесі здійснення судочинства.