flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Голова суду та керівник апарату суду взяли участь у підведенні підсумків роботи місцевих загальних судів Кіровоградської області

23 липня 2013, 15:32
23 липня 2013 року о 10.00 год. у приміщенні УМВС України в Кіровоградській області, м. Кіровоград, було проведено спільне розширене засідання суддів апеляційного суду Кіровоградської області, працівників територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області, за участю голів, суддів та керівників апаратів місцевих загальних судів області щодо підведення підсумків роботи за І півріччя 2013 року. Від Новгородківського районного суду Кіровоградської області участь у зазначеному засіданні взяли голова суду Сосновська Лідія Іванівна та керівник апарату суду Вільганюк Роман Євгенійович.
Захід розпочав голова апеляційного суду Кіровоградської області Мельник В.В. із вступного слова та повідомлення про результати діяльності апеляційного суду Кіровоградської області за всіма напрямками роботи упродовж І півріччя 2013 року. Мельник В.В. також нагадав про необхідність виконання рішення чергового ХІ з’їзду суддів України від 22.02.2013 року, зокрема в частині забезпечення інформаційної відкритості діяльності судів, підвищення рівня довіри громадян до правосуддя, зміцнення авторитету судової влади, та зосередив увагу присутніх на виконані стратегічного плану розвитку судової влади України на 2013-2015 роки. Крім того, Мельник В.В. відмітив про стан проведення судових засідань місцевими загальними судами Кіровоградської області в режимі відеоконференцзв’язку, висвітлив проблемні питання та недоліки в даному напрямку роботи.
Наступним захід продовжив заступник голови апеляційного суду Кіровоградської області Пищида М.М., який детально доповів про стан здійснення судочинства з розгляду цивільних справ судами Кіровоградської області за відповідний період.
Присутній на засіданні секретар судової палати у кримінальних справах апеляційного суду Кіровоградської області Деревінський С.М., в свою чергу, повідомив про результати роботи кримінальної колегії суддів та слідчих суддів апеляційного суду, а також детально доповів про стан здійснення судочинства з розгляду кримінальних справ судами Кіровоградської області за звітній період.
Начальник територіального управління Державної судової адміністрації України в Кіровоградській області Дрок Г.М. підвів підсумки роботи територіального управління за І півріччя 2013 року, повідомивши про стан фінансового забезпечення місцевих загальних судів області, матеріально-технічне, інформаційне та кадрове забезпечення. Окремо висвітлив питання забезпечення безпеки суддів та охорони приміщень судів, соціально-побутове забезпечення суддів, претензійно-позовну та договірну роботи. Також, оприлюднив порядок здійснення у 2013 році закупівель товарів, робіт та послуг за рахунок державних коштів, для потреб місцевих загальних судів області та особливості процедури закупівлі та проблеми, що виникають в ході здійснення державних закупівель.
За результатами проведеного засідання, з урахуванням висвітлених недоліків у проведеній роботі за І півріччя 2013 року, усіма присутніми зроблено відповідні висновки та надані рекомендації щодо подальшої роботи прийнято до уваги та виконання.
По завершенню засідання голова апеляційного суду Кіровоградської області Мельник В.В. щиро подякував усім присутнім за проведену роботу та побажав успіхів у професійній діяльності.