flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У ВР хочуть відновити е-декларування

30 січня 2023, 11:22

У парламенті активно обговорюється питання відновлення е-декларування до завершення воєнного стану. Кажуть, сьогодні нічого не заважає посадовцям подавати декларації.

Зараз діє норма, що після завершення воєнного стану протягом 3 місяців подаються всі ті декларації, які не були подані через призупинення е-декларування

Голова Комітету ВР з питань запобігання та протидії корупції Анастасія Радіна нагадала про проект Закону №8071 від 23.09.2022 «Про внесення змін до деяких законів України з метою виконання вимог Європейської комісії щодо набуття Україною статусу члена Європейського союзу».

«У ньому йдеться про те, що чиновники подають декларації не через 3 місяці після завершення воєнного стану, а через певний термін після ухвалення цього закону. Сьогодні топпосадовцям нічого не заважає подавати декларації, - говорить А.Радіна. - Зрозуміло, що їх не мають подавати військові чи люди на окупованих територіях. Цей законопроект обговорювався на засіданні погоджувальної ради й будемо переконувати колег відновити е-декларування вже зараз, не чекаючи ані завершення війни, ані чергових корупційних скандалів».

Вона також додала, що виступає категорично проти ідеї взагалі не подавати декларації за 2021-2022 роки.

Закон і Бізнес