flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ні насильству!

11 травня 2023, 16:02

     Консультантом Тлумацького районного суду Світланою КРУХОВСЬКОЮ спільно із  інспектором сектору ювенальної превенції відділення поліції № 5 (м. Тлумач) РУП ГУНП в Івано-Франківської області Віталієм ЗВАРИЧЕВСЬКИМ проведено інформаційно-просвітницьку роботу серед студентів Тлумацького коледжу Львівського національного аграрного університету, які відвідали суд в межах уроку правознавства під керівництвом викладача Петра СЕРЕМЧУКА.                                                                                         

     Тема даного заходу «Насильство в умовах воєнного стану», оскільки війна внесла свої корективи у наше життя. Нажаль, кожен із нас по різному реагує на те, що відбувається в країні. Люди, перебуваючи у постійному стресі та страху, починають поводити себе не так, як зазвичай, і одним із цих наслідків є підвищення рівня насилля в сім’ях.                                                                                                                                       

     Консультант суду Світлана КРУХОВСЬКА зазначила, що  жорстоке поводження з дитиною, нехтування її інтересами та проблемами є неприпустима річ у стосунках людей. Для кращого сприйняття студентами інформації, продемонстровано кілька відеоматеріалів, де чітко зображено приклади домашнього насильства. Також студенти дізналися про форми та види домашнього насильства, хто є учасниками домашнього насильства, права постраждалих осіб, заходи щодо протидії домашньому насильству та види відповідальності кривдників.                                                                                                

    Інспектор сектору ювенальної превенції відділення поліції № 5 (м. Тлумач) РУП ГУНП в Івано-Франківської області Віталій ЗВАРИЧЕВСЬКИЙ додав, що правоохоронцями напрацьовується дієвий алгоритм, щоб допомогти жертвам. На жаль, сьогодні жорстокість і агресія починають зростати швидкими темпами. Ювенальні поліцейські, завжди відкриті для спілкування і не залишають підлітків без уваги у разі проблеми.                                                                                                                                         

    Студентів дана тема  досить зацікавила, оскільки слухали вони дуже уважно і отримали для себе цікавий урок, який навчить їх не стати жертвами насильства.                                    

    Дорослі! Контролюйте свої емоції! Діти! НЕ МОВЧІТЬ про насильство!