flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Електронні комунікації суду

21 березня 2023, 09:07
Малинський районний суд Житомирської області звертає особливу увагу учасників судових процесів та відвідувачів суду на необхідність активного використання альтернативних засобів комунікації із судом.
 
Зокрема, наполегливо просимо:
 
- вказувати у своїх позовних заявах адреси електронних скриньок для організації листування із судом ;
- подавати заяви про отримання електронних повісток;
- для здійснення процесуальних дій стати активними користувачами підсистеми «Електронний суд»;
- надсилати заяви, клопотання, звернення і запити на інформацію, скріплені кваліфікованим електронним підписом, на офіційну електронну пошту суду;
- використовувувати мобільний додаток  Порталу ДІЯ для повідомлення про розгляд справи, отримання судових рішень та виконавчих документів.
 
Такий формат комунікації є нагальною вимогою часу через відсутність достатнього фінансування на відправку поштової кореспонденції.
 
Разом з тим акцентуємо на тому, що електронний формат організації роботи, у тому числі і щодо кореспонденції, постійно використовується Малинським районним судом Житомирської області та є абсолютною альтернативою.
 
Також нагадуємо про обов'язок реєстрації офіційних електронних адрес у Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі адвокатів, нотаріусів, приватних виконавців, державних органів та органів місцевого самоврядування, суб'єктів господарювання державного та комунального секторів (п. 10 Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаціно-телекомунікаційної системи, затвердженого рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 року № 1845/015-21).
 
Пресслужба суду
 
Читайте нас також у Фейсбуці.