flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За поширення публічних закликів до підтримки дій і рішень держави-агресора – російської федерації громадянці України оголошено вирок

04 травня 2023, 09:26

Розглянувши кримінальне провадження в судовому засіданні  за відсутності учасників судового провадження,  суддею Корольовського районного суду м. Житомира 02 травня 2023 року було ухвалено вирок суду  громадянці України, уродженки АР Крим, яка зареєстрована та проживає в м. Житомирі за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених  ч. 1 ст. 111-1 КК України.

В ході судового розгляду встановлено, що в жовтні 2022 року, з мотивів ідеологічно-політичних уподобань щодо підтримки інформаційних впливів держави-агресора на шкоду інформаційній безпеці України, у обвинуваченої виник злочинний умисел на поширення публічних закликів до підтримки дій і рішень держави-агресора – російської федерації, серед невизначеного кола осіб.

Громадянка України, перебуваючи у публічному місці, біля одного з приміщень виробничого підприємства міста Житомир, у присутності працівників підприємства, мешканців м. Житомира та інших осіб висловлювала заклики про схвалення військового вторгнення та збройної агресії збройних сил російської федерації проти України, чим публічно підтримала дії та рішення держави - агресора.

Дії обвинуваченої судом кваліфіковано за ч. 1 ст. 111-1 КК України як публічні заклики до підтримки рішень та дій держави – агресора.

Вироком суду за сукупністю злочинів громадянці України призначено остаточне покарання у виді позбавлення права обіймати посади, пов`язані з виконанням функцій держави та місцевого самоврядування строком на 14 (чотирнадцять) років 6 (шість) місяців.

Наразі вирок не набрав законної сили.

 

 

Пресслужба