flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд обрав запобіжний захід підозрюваному у пограбуванні літнього чоловіка з інвалідністю

12 квітня 2024, 16:13

Бердичівський суд, розглянувши клопотання слідчого,  ухвалив обрати цілодобовий домашній арешт як запобіжний захід щодо бердичівлянина, підозрюваного у пограбуванні випадкового знайомого у період дії воєнного стану  (ч. 4 ст. 186 КК України). Ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 днів.

Як ідеться у клопотанні, 26-річний бердичівлянин після спільного вживання алкогольних напоїв з особами, з якими познайомився випадково, у одному з дворів багатоповерхівки у місті Бердичеві пограбував одного зі співчаркувальників. Він ударив літнього чоловіка, який має  інвалідність, рукою в обличчя, після чого відібрав у нього сумку, у  якій знаходився телефон та 3 тис. грн готівки, та з місця злочину зник.

Прокурор просив узяти підозрюваного під варту, а захист  наполягав застосувати більш м′який запобіжний захід, посилаючись на те, що підозрюваний раніше не судимий, а також нині проходить замісну терапію, що буде неможливим в умовах СІЗО. Підозрюваний свою вину визнав.

Слідча суддя ухвалила: обрати до підозрюваного цілодобовий домашній арешт строком на 60 днів, дозволити залишати місце проживання для відвідування лікаря, а також  покласти на підозрюваного низку обов′язків, що має забезпечити його належну поведінку під час досудового розслідування.

Важливо: відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду, який вступив у законну  силу.

 

   Пресслужба суду