flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Одного під варту, ще трьох - під нічний домашній арешт. Суд обрав запобіжні заходи підозрюваним

17 березня 2023, 15:10

Бердичівський міськрайонний суд розглянув кілька клопотань слідчих про застосування запобіжних заходів до підозрюваних у кримінальних діяннях.

Чоловіка 1968 року народження, якого підозрюють у крадіжці, скоєній повторно, з проникненням у житло, у період дії воєнного стану ( ч. 4 ст. 185 ККУ), суд відправив під варту строком на 60 днів та визначив заставу у розмірі  53 680 грн. За матеріалами слідства, бердичівлянин зайшов до чужого будинку через незамкнені двері та викрав два мобільні телефони, завдавши шкоди власниці гаджетів на суму майже 2 тис. грн.

Ще одного підозрюваного в аналогічному злочині суд відправив під нічний домашній арешт до 21-го квітня. Чоловік не повинен залишати місце проживання у нічний час, визначений судом, а також має виконувати покладені на нього обов′язки, серед яких  вчасно з′являтися на виклики слідчого, прокурора та суду; не залишати населений пункт без дозволу слідчого. За матеріалами клопотання, підозрюваний таємно проник до приватного будинку, відтиснувши вікно,  та викрав три набори посуду, LED-прожектор та манікюрну LED-лампу на загальну суму понад 1 000 грн.

Нічний домашній арешт як запобіжний захід з покладенням відповідних обов′язків суд призначив ще двом чоловікам: 27-річному бердичівлянину та 20-річному мешканцю Вінниччини. Обох підозрюють у зберіганні та збуті особливо небезпечних психотропних речовин шляхом так званих закладок, вчинених повторно, за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 307 ККУ). Відповідно до протоколів слідства, один молодик за день встиг зробити 10 таких «закладок», інший – на одну менше. Варто зазначити, що підозрювані не пов′язані між собою у незаконній діяльності.

Усі судові рішення можуть бути оскаржені у п'ятиденний строк.

Важливо: Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

      Пресслужба Бердичівського міськрайонного суду Житомирської області