flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд розпочав підготовче провадження у справі про позбавлення батьківських прав жінки, малолітня донька якої потерпала від насильства у сім′ї

25 березня 2024, 12:33

Бердичівський міськрайонний суд розпочав підготовче провадження у цивільній справі за позовом органу опіки та піклування в особі Гришковецької селищної ради про позбавлення батьківських прав щодо малолітньої дочки та  стягнення аліментів  до жительки  одного із сіл громади.  Жінка позову не визнає.

Ідеться про сім′ю,  ситуація в якій викликала резонанс у  лютому цього року,  коли поліція  повідомила про підозру у сексуальному насильстві стосовно малолітньої дівчинки співмешканцеві її матері.  Тоді за рішенням органу опіки та піклування дитину негайно вилучили  із сім′ї. Як зазначено у цивільному  позові,  фахівці встановили, що дитина тривалий  час потерпала від психологічного та фізичного насильства матері та її співмешканця. Матір дівчини нібито знала  ще й  про сексуальне  насильство  стосовно  доньки  з боку чоловіка, проте замовчувала  його  та злісно ухилялася від виконання своїх батьківських обов′язків.  

У підготовчому судовому засіданні представниця позивача повністю підтримала позов та надала докази.  Матір дівчинки  проти позову заперечувала, просила не позбавляти її батьківських прав та не стягувати  аліменти на  дочку, запевняючи суд, що про доньку дбала, а про сексуальні злочини щодо неї нічого не знала.  Ані  відзиву на  позов, ані жодних доказів на підтвердження своєї позиції відповідачка не подала. Суд оголосив перерву у підготовчому  засіданні до 27-го  березня, аби надати  можливість матері  дитини отримати  юридичну консультацію та долучити до справи докази (свідків, документи).

Пошук судових рішень по вказаному провадженню можна здійснити в ЄДРСР за номером 274/1861/24.

  

           Пресслужба суду