flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Уроки справедливості: школярі спробували себе у ролі адвокатів та суддів

22 березня 2024, 14:55

Учні двох 4-х класів Бердичівської гуманітарної гімназії №2 ненадовго стали адвокатами та суддями, побувавши на «Уроках справедливості», які проводяться у рамках Всеукраїнської акції «Урок справедливості», організованої Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України.

Уроки справедливості для юних гімназистів  провела керівниця апарату Бердичівського  міськрайонного суду Житомирської області Любов Пасічник. Юристка розповіла гімназистам про суть судочинства та його значення для побудови правового суспільства. Діти разом пригадали та обговорили, які  вони  мають справа й обов′язки, та  до кого слід звертатися, якщо їхні права порушуються.

 

 

 

 

Під час інтерактивної гри діти отримали нагоду побувати у ролі суддів та адвокатів. Переглянувши частину мультфільму «Їжак проти Рака», вони дізнались про суть спору між двома тваринами, а далі шукали аргументи на підтвердження правоти кожної зі сторін, таким чином шукаючи справедливого рішення. Друга частина мультфільму показала дітям, як даний спір  вирішив лісовий суддя.  На завершення уроку відбулася урочиста посвята гімназистів у члени  Всеукраїнського клубу «Справедливці»: класи отримали дипломи учасників  клубу та збірки з іншими цікавими історіями, які можуть стати темами для наступних обговорень та  спільних пошуків справедливих рішень. Також кожен учень отримав наліпку клубу «Справедливці».

 

 

Сподіваємось, отриманні учнями знання та досвід допоможуть їм справедливо вирішувати життєві суперечки та позитивно вплинуть на правову свідомість маленьких громадян.

 

Проведення Всеукраїнської акції «Урок справедливості» ініційовано Асоціацією розвитку суддівського самоврядування України (АРССУ) (рішення РСУ від 17.09.2018 №59). Захід здійснено в рамках реалізації грантового проєкту «Підвищення обізнаності дітей з діяльністю судів» за підтримки Програми Агенства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя».

 

       Пресслужба суду