flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Міжнародний семінар про воєнні злочини – це актуально

13 листопада 2023, 16:51

Міжнародний семінар про воєнні злочини – це актуально

 

Верховним судом та Бюро ОБСЄ з демократичних інститутів і прав людини 30-31 жовтня 2023 року у м. Варшава (Польща) був проведений семінар щодо розгляду і кваліфікації справ про воєнні злочини. Захід мав на меті поглибити знання українських суддів про національну й міжнародну практику судового розгляду воєнних злочинів, а також створення платформи для взаємодії  між українськими суддями та суддями з регіону ОБСЄ.

Серед запрошених до участі в семінарі суддів була і голова Андрушівського районного суду Інна ЧУБ. Упродовж двох днів семінару українські судді мали змогу попрактикуватися в написанні судових рішень, вправах щодо розмежування різних видів злочинів і заочного судового розгляду.  Знання  здобуті за результатами заходу  будуть застосовані в здійсненні суддями практичної діяльності.

Голова суду Інна Чуб схвально відгукнулася  про проведений семінар, який посприяв поглибленню знань українських суддів у сфері національної і міжнародної практики судового розгляду  кримінальних проваджень щодо воєнних злочинів, що дасть змогу забезпечити справедливий та ефективний розгляд цієї категорії справ.

Прес служба суду