flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку

15 серпня 2022, 15:26

 

КРАСНОГВАРДІЙСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

Н А К А З

15 серпня 2022 року                            м. Дніпро                                       № 8/1-З


Про організацію роботи суду під час повітряної тривоги
або інших сповіщень про небезпеку,
які надходять від органів управління цивільного захисту

Відповідно до ст. 3 Конституції України, ст. 30 Кодексу цивільного захисту України, Указу Президента України «Про введення воєнного стану в Україні» від 24.02.22 року № 64/2022, рішення Ради суддів України від 24.02.2022 року № 9, рекомендацій Ради суддів України щодо роботи судів в умовах воєнного стану від 02.03.2022 року, рішення Ради суддів України від 05.08.2022 року № 23, з метою збереження життя, здоров’я і забезпечення безпеки працівників та відвідувачів суду,-

НАКАЗУЮ:

1.    У разі оголошення сигналу повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, суддям Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська вирішувати питання про оголошення технічної перерви у судових засіданнях.
2.    Після отримання сповіщення повітряної тривоги або надходження інших сповіщень про небезпеку від органів управління цивільного захисту, працівникам та суддям Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська невідкладно зачинити вікна, вимкнути електричні прилади та пройти до коридорів, що захищені двома стінами.
3.    Працівникам апарату та Служби судової охорони пропонувати учасникам судових засідань та відвідувачам негайно покинути приміщення суду до закінчення повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, та прослідувати до найближчих захисних споруд цивільного захисту для укриття населення.
4.    Відповідальним особам за забезпечення покращення доступу до приміщення суду осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення надавати кваліфіковану допомогу таких особам, які під час подачі звукового сигналу про початок повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, що надходять від органів управління цивільного захисту, перебуватимуть у приміщенні суду і матимуть намір залишити будівлю суду та/або прямувати до найближчих захисних споруд цивільного захисту.
5.    Працівникам Служби судової охорони під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку, які надходять від органів управління цивільного захисту, не допускати відвідування суду громадянами та іншими особами (працівниками правоохоронних органів, прокуратури, адвокатами, учасниками судового процесу тощо).
6.    Суддям після сигналу «Відбій повітряної тривоги» з урахуванням графіка призначених судових засідань вирішувати питання про відкладення або продовження судового засідання.
7.    Головному спеціалісту Флерко Д.О. розмістити текст даного наказу на офіційному сайті Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська та повідомлення для судів України, що під час повітряної тривоги або інших сповіщень про небезпеку які надходять від органів управління цивільного захисту, забезпечення зв’язків у режимі відео конференції будуть призупинені до закінчення відповідальних сигналів.
8.    Довести зміст даного наказу до суддів, працівників апарату суду та Служби судової охорони під підпис та розмістити на дошці оголошень суду.
9.    Копію наказу направити до ТУ ССО у Дніпропетровській області для відома і виконання.
10.    Контроль за виконанням наказу покласти на керівника апарату Красногвардійського районного суду міста Дніпропетровська.