flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд застосував запобіжний захід для чоловіка, що підозрюється у вимаганні

03 травня 2024, 17:52

У ВМС ВО відбулось судове засідання, в якому слідчий суддя розглянув клопотання сторони обвинувачення про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою для чоловіка, який підозрюється у скоєнні кримінального правопорушення, передбачених ч. 4 ст. 189 КК України.
⠀⠀ ⠀
Судом встановлено, що підозрюваний, погрожуючи розголосити відомості, які потерпілий бажав зберегти в таємниці, вимагав грошові кошти в сумі 1 000 доларів США, при цьому повідомив, що у разі невиконання вимоги, буде застосовано фізичне насильство. Через деякий час, підозрюваний почав вимагати у потерпілого 1 200 доларів США.

Потерпілий, побоюючись за своє життя та здоров'я, прибув на зустріч до підозрюваного та, діючи під контролем працівників правоохоронних органів, передав кошти, що вимагав підозрюваний.

Підозрюваний був затриманий на місці передачі коштів.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрюваний може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.
⠀⠀ ⠀⠀
За результатами судового розгляду, суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення та застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.

Відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
⠀⠀ ⠀⠀
Наразі тривають слідчі дії.
⠀⠀ ⠀⠀
Довідково:
ч. 4 ст. 189 КК України – Вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах, або вчинене організованою групою чи в умовах воєнного або надзвичайного стану, або поєднане із заподіянням тяжкого тілесного ушкодження (карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна).


⠀⠀ ⠀⠀Пресслужба Вінницького міського суду Вінницької області