Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Муляж бойової гранати Ф-1 виявили співробітники Служби судової охорони у відвідувача Одеського апеляційного суду

19 серпня 2020, 10:21

Під час поверхневої перевірки чоловіка, який намагався 18 серпня потрапити до Одеського апеляційного суду, серед його речей співробітники Служби судової охорони виявили предмет, схожий на бойову гранату Ф-1.

Судові охоронці одразу обмежили дії цієї особи й викликали на місце події правоохоронців, про інцидент також було поінформовано керівництво апарату судової установи.

До приїзду слідчо-оперативної групи Національної поліції та фахівців вибухотехнічної служби співробітники Територіального управління Служби судової охорони у Одеській області вжили необхідних заходів для забезпечення безпеки присутніх у судовій установі суддів, працівників апарату та відвідувачів.

Обстеживши небезпечну знахідку, фахівці-вибухотехніки з’ясували, що це муляж гранати Ф-1 без бойового спорядження.

Наразі правоохоронці з’ясовують, навіщо громадянин намагався потрапити до судової установи з муляжем вибухонебезпечного предмета, спричинивши призупинення звичайного режиму роботи суду.

Служба судової охорони наголошує, що до моменту надання фахової та вичерпної інформації з боку експертів, кожен виявлений судовими охоронцями предмет, що ззовні нагадує вибухонебезпечний, вважається суспільно небезпечним і потребує вжиття спеціальних заходів.

Служба судової охорони вкотре звертається з проханням до громадян, які планують відвідувати судові установи або об’єкти системи правосуддя, не брати із собою заборонені до пронесення речі: боєприпаси, вогнепальну, газову зброю та пристрої для відстрілу патронів із гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончики, споряджені речовинами сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичні, легкозаймисті, вибухонебезпечні, радіоактивні та отруйні речовини, колюче-ріжучі предмети.

 

Служба судової охорони