Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВАКС закрив кримінальне провадження за обвинуваченням екс-депутата Полтавської облради через закінчення строків давності

12 травня 2020, 16:53

6 травня 2020 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду закрила кримінальне провадження за обвинуваченням ексдепутата Полтавської обласної ради через завершення строків давності притягнення його до кримінальної відповідальності. Колишнього депутата обвинувачували у декларуванні недостовірної інформації (стаття 366-1 Кримінального кодексу України). Строк давності за вказаним злочином сплинув 28 квітня 2020 року.

Нагадаємо, 18 листопада 2019 року із Печерського районного суду Києва до Вищого антикорупційного суду надійшло зазначене кримінальне провадження.

За версією прокуратури, обвинувачений, будучи депутатом обласної ради, діючи з метою приховання значних активів, умисно вніс до щорічної електронної декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2016-й рік, завідомо недостовірні відомості.

Під час підготовчого судового засідання обвинувачений подав клопотання про звільнення його від відповідальності за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого статтею 366-1 Кримінального кодексу України у зв’язку із закінченням строків давності.

Прокурор погодився із позицією сторони захисту щодо наявності підстав для звільнення екс-депутата від кримінальної відповідальності (на підставі статті 49 Кримінального кодексу України) та просив клопотання задовольнити.

Заслухавши думку учасників судового засідання, дослідивши клопотання та надані сторонами матеріали, переконавшись у добровільності позиції обвинуваченого, колегія суддів ВАКС задовольнила клопотання екс-депутата.

 

За повідомленням прес-служби суду