Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

10 200 гривень – такий штраф сплатить обвинувачений за продаж викраденого аккаунту World of Tanks

17 березня 2020, 16:22

Комунарський районний суд м. Запоріжжя ухвалив вирок, яким визнав 27-річного чоловіка  винним у вчиненні у вчиненні злочину, передбаченого частиною першою статті 361 Кримінального кодексу України  (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж, що призвело до витоку та порушення встановленого порядку маршрутизації інформації) та призначив йому покарання у вигляді штрафу у розмірі 600 неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 10 200 гривень.

У вироці суду вказано, що обвинувачений з метою отримання доходу,  методом перебору логіна та пароля, незаконно отримав доступ до особистого кабінету громадянина С. в онлайн-грі «World of Tanks», після чого змінив пароль та продав вищевказаний аккаунт невстановленій особі.

Обвинувачений в судовому засіданні свою вину визнав повністю та щиро розкаявся у скоєному.

Суд розглянувши матеріали кримінального провадження, дійшов висновку про доведеність вини обвинуваченого у вчиненні ним інкримінованого кримінального правопорушення та з урахуванням тяжкості вчиненого злочину, особи винного та того  факту, що останній раніше не судимий, призначив чоловіку покарання у вигляді штрафу, без застосування додаткового покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю.

Крім штрафу, обвинуваченому доведеться сплатити на користь держави витрати у розмірі 6 280,40 гривень на залучення експерта.

Станом на 17.03.2020 року вирок не набрав законної сили і може бути оскаржений до суду апеляційної інстанції.

З текстом вироку можна ознайомитись в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням - http://www.reestr.court.gov.ua/Review/88168838.

 

За повідомленням прес-служби суду