Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Травма через непосипану піском дорогу. Як отримати відшкодування?

21 жовтня 2019, 12:52

Рішенням Іллічівського районного суду міста Маріуполя від 29.08.2019 стягнуто з ТОВ «Місто для людей» на користь позивача витрати на лікування та моральну шкоду в сумі 10 000 гривень,- повідомляє прес-служба суду.

У березні 2019 року позивач вийшов з під’їзду будинку та різко послизнувшись, впав на льодовій поверхні, яка не була оброблена протиожеледною сумішшю або посипана піском, внаслідок чого отримав травму. Забезпечення належного утримання та благоустрою відповідної території пішохідної тротуарної доріжки мало здійснювати ТОВ «Місто для людей».

Попри надання відповідачем акта виконаних робіт з посипання піском прибудинкової території у день пригоди, суд зазначив, що вказаний факт спростований іншими доказами, зокрема актом про нещасний випадок та поясненнями свідків. За таких обставин суд дійшов висновку, що відповідач не виконав вимоги нормативних актів щодо дотримання правил благоустрою, а саме не здійснив ліквідацію ожеледі посипанням шляхів прибудинкової зони біля будинку, внаслідок чого було завдано шкоди здоров’ю позивача.


Які докази суд взяв до уваги дивіться у повному тексті судового рішення http://reyestr.court.gov.ua/Review/83961345

 

Прес-центр судової влади України