Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП перевірить факти, викладені у повідомленні судді Шостого апеляційного адміністративного суду про втручання в її професійну діяльність

30 липня 2019, 13:04

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Епель Оксана Володимирівна інформує, що на її особистий номер телефону надійшло повідомлення від особи, яка нібито є народним депутатом VIII скликання та кандидатом у народні депутати IX скликання, з проханням «допомогти» у справі

До Вищої ради правосуддя 29 липня 2019 року надійшло повідомлення судді Шостого апеляційного адміністративного суду Епель О.В., у якому суддя вказала, що у провадженні суду перебуває справа за позовом кандидата у народні депутати України від політичної партії «Слуга народу» в одномандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року до окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України одномандатного виборчого округу про визнання дій протиправними та зобов’язання вчинити певні дії.

Третіми особами, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, є два кандидати у народні депутати України в одномандатному виборчому окрузі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Суддя Епель О.В. зазначає, що до початку розгляду судової справи на її особистий номер телефону у мобільному додатку WhatsApp з невідомого номера надійшло повідомлення такого змісту: «Доброго ранку! Сподіваюся, Ви мене пам’ятаєте. Народний депутат 8, і дасть Бог 9го скликання. Виграв у представниці ЗЕ більше 1000 голосів, потім суд за її поданням на перерахунок по 15 дільницям. І ось сьогодні в 16:00 Ваша трійка розглядатиме її апеляцію. Правова позиція моєї сторони більш ніж обґрунтована. Готовий надати будь-які пояснення. Прошу допомогти».

В іншому повідомленні, як стверджує суддя, з цього самого номера телефону надійшла копія рішення суду першої інстанції.

Суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Епель О.В. вважає такі повідомлення втручанням в її діяльність щодо здійснення правосуддя та звернулася до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора з метою вжиття відповідних заходів реагування.

Відповідно до статті 73 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» вказане повідомлення внесено до реєстру повідомлень суддів про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя. Вищою радою правосуддя буде проведено перевірку викладених суддею фактів та ухвалено відповідне рішення.

Прес-центр судової влади України