Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд вирішив повернути з незаконного користування 34 га земельної ділянки з водоймою вартістю 178 млн грн у Жмеринському районі Вінницької області

20 лютого 2023, 16:21

Господарським судом Вінницької області було прийнято рішення, яким задоволено позов Жмеринської окружної прокуратури про зобов’язання товариства з обмеженою відповідальністю повернути земельну ділянку водного фонду площею 34 га з розташованим на ній водним об’єктом вартістю 178 млн грн на території Северинівської громади Жмеринського району Вінницької області.

Судом було встановлено, що відповідач тривалий час використовував землю та водойму з порушенням чинних норм Земельного та Водного кодексів України. Також встановлено, що товариство з обмеженою відповідальністю ухилялось від сплати податків за використання землі та водного об’єкта, здійснювало господарську діяльність без належних документів та отримувало від цього прибуток.

Разом з тим відповідач не погодився з рішенням суду першої інстанції та подав апеляційну скаргу до Північно-західного апеляційного господарського суду.

20 лютого 2023 року постановою суду апеляційної інстанції рішення Господарського суду Вінницької області залишено без змін, а апеляційну скаргу товариства з обмеженою відповідальністю - без задоволення.

Господарський суд Вінницької області