Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Обговорено проект звіту 2014 року «Ефективність судової реформи в країнах Східного партнерства»

23 жовтня 2014, 17:53

22 жовтня 2014 року в приміщенні Міністерства юстиції України відбувся круглий стіл за участі національних та європейських експертів проекту Ради Європи «Підтримка судової реформи в країнах Східного партнерства». 

Учасники зустрічі, серед яких були й представники Ради суддів України, Верховного Суду України, Державної судової адміністрації України, обговорили проект звіту 2014 року «Ефективність судової реформи в країнах Східного партнерства», підготовлений на основі інформації, наданої державами-учасниками Східного партнерства. 

«Ми хочемо надати вам нові, більш сучасні підходи і зацікавлені в діалозі з вами. Ми спільно повинні зосередитися на тому, щоб поліпшити систему судової влади, привнести в неї європейські стандарти. Ваше суспільство має отримати якісні судові послуги», – наголосив  начальник Управління проектів, стратегії і інновацій Федерального Міністерства юстиції Австрії, віце-президент Європейської комісії з ефективності правосуддя Георг Става. 

У ході зустрічі учасники обговорили питання фінансування судової системи, зокрема, формування бюджету, управління та проблем судової системи, а також торкалися проблем, що пов’язані з  потоком справ у судах, продуктивності та ефективності українських судів.