Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Етична рада має надати списки кандидатів у члени ВРП для обрання з’їздом науковців

06 грудня 2021, 17:22

Вища рада правосуддя звернулася до Етичної ради щодо надання списку кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя з’їздом представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ.

Як ми повідомляли, 10 грудня 2021 року відбудеться з’їзд представників юридичних вищих навчальних закладів та наукових установ, до порядку денного якого включено питання обрання членів Вищої ради правосуддя.

30 листопада 2021 року секретаріат Вищої ради правосуддя, який здійснював прийом документів від кандидатів на посаду члена ВРП, надіслав Етичній раді копії документів для встановлення відповідності кандидатів критеріям професійної етики та доброчесності.

Згідно з частиною восьмою статті 9 Закону України «Про Вищу раду правосуддя» Етична рада надає органу, який скликає відповідний з’їзд або конференцію, висновок щодо відповідності кожного кандидата критеріям професійної етики та доброчесності, а також список кандидатів, рекомендованих для обрання на посаду члена Вищої ради правосуддя. Такий список має містити кількість кандидатур, яка щонайменше вдвічі перевищує кількість вакантних посад членів ВРП.

Вища рада правосуддя