Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП відрядила суддю для здійснення правосуддя до Козівського районного суду Тернопільської області

12 жовтня 2021, 12:58

Вища рада правосуддя 12 жовтня 2021 року вирішила відрядити суддю Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області Братків Ірину Ігорівну до Козівського районного суду Тернопільської області з 2 листопада 2021 року строком на один рік.   

Завдяки цьому зможе відновитися здійснення правосуддя у цьому суді, оскільки Козівський районний суд Тернопільської області з 29 вересня 2021 року припинив роботу через відсутність суддів із повноваженнями.    

Рішення про початок процедури відрядження судді до зазначеного суду Вища рада правосуддя прийняла 3 серпня 2021 року, у зв’язку із чим відповідне оголошення було розміщено на офіційному вебсайті ВРП. 17 серпня 2021 року ухвалила рішення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Козівського районного суду Тернопільської області.

Нагадаємо, для забезпечення доступу до правосуддя в судах та врегулювання надмірного рівня судового навантаження, Вища рада правосуддя у період відсутності повноважного складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України ухвалює рішення про відрядження судді до іншого суду того самого рівня і спеціалізації без рекомендації чи подання Комісії.  

Вища рада правосуддя