Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

7ААС розглянув справу щодо забудови у Вінниці

16 квітня 2021, 15:36

Колегія суддів 7ААС розглянула апеляційну скаргу на ухвали Вінницького окружного адміністративного суду про забезпечення позову у справі за позовом особи до Департаменту архітектурно-будівельного контролю Вінницької міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог, – забудовник, про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити дії.

Суть спору: позивачка є власницею будинковолодіння. У жовтні 2019 року на суміжних ділянках третя особа розпочала будівництво багатоквартирного будинку. Позивачка зазначає, що вказане будівництво здійснюється за відсутності дозвільної документації, з істотним порушенням вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, державних стандартів і правил та на присадибній земельній ділянці, а також порушує права та законні інтереси позивачки як суміжного землекористувача і завдає їй шкоди.

Наразі судом першої інстанції було розглянуто заяви представника позивача про забезпечення позову. Представник позивача просила суд заборонити забудовнику продовжувати будівництво до набрання законної сили рішенням суду в адміністративній справі, заборонити відповідачу вчиняти дії щодо прийняття в експлуатацію об`єкта будівництва.

За наслідками розгляду Вінницький окружний адміністративний суд постановив дві ухвали, зокрема судовим рішенням від 22.01.2021 заяву представника позивача про забезпечення позову було задоволено частково, а ухвалою від 29.01.2021 – задоволено повністю.

Колегія суддів 7ААС, дослідивши матеріали справи та заслухавши позиції сторін, прийняла такі рішення:

  • апеляційну скаргу на ухвалу ВОАС від 22 січня 2021 року (щодо заборони введення об’єкта будівництва в експлуатацію) задоволила, судове рішення скасувала;
  • апеляційну скаргу на ухвалу ВОАС від 29 січня 2021 (щодо заборони продовжувати будівництво) залишила без задоволення, а ухвалу – без змін.

Із рішеннями, прийнятими Сьомим апеляційним адміністративним судом, можна буде ознайомитись у ЄДРСР за номером справи ( № 120/434/21) після виготовлення повного тексту судового рішення.

Сьомий апеляційний адміністративний суд