Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив постанову у справі стосовно міського голови міста Тростянець

04 лютого 2021, 15:08

3 лютого 2021 року Тростянецький районний суд Сумської області ухвалив постанову у справі стосовно міського голови міста Тростянець, якою посадовця визнано винним у вчиненні адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією, передбачених частинами 1 та  2 статті 172-7 КУпАП, але провадження у справі закрито у зв’язку із закінченням строків накладення адміністративного стягнення.

Судом установлено, що міський голова м.Тростянець у травні – червні 2020 року уклав договори про публікації інформаційних матеріалів у щотижневику «Круглий двір» з ПП «Круглий двір», засновником та керівником якого є його дружина, в умовах реального конфлікту інтересів, і про який він не повідомив НАЗК згідно із статтею 28 Закону України «Про запобігання корупції».

У справі судом було призначено 24 судових засідання, з яких фактично 23 було відкладено  через неявку міського голови міста Тростянець чи його захисника у зв’язку з хворобою, відрядженнями та з інших причин.  

Оскільки участь особи, яка притягається до адміністративної відповідальності у цій категорії справ є обов’язковою, то розглянути справу у її відсутність неможливо.

По суті розгляд справи відбувся 3 лютого 2021 року, коли у судове засідання з‘явилися всі учасники судового процесу.   

Відповідно до частини 4 статті 38 КУпАП адміністративне стягнення за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією може бути накладено протягом шести місяців з дня його виявлення, але не пізніше двох років з дня його вчинення.

Ураховуючи приписи закону, установлені КУпАП, суд дійшов висновку, що оскільки на час  ухвалення постанови у справі, закінчився шестимісячний строк накладення адміністративного стягнення на посадовця, тому провадження у справі підлягає закриттю.  

Наразі судове рішення не набрало законної сили, воно може бути оскаржене до Сумського апеляційного суду через Тростянецький районний суд Сумської області шляхом подання апеляційної скарги протягом 10 днів з дня його винесення.

З текстом судового рішення можна ознайомитися у Єдиному державному реєстрі судових рішень, здійснивши пошук за номером справи 588/1164/20.

Тростянецький районний суд Сумської області