flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результати роботи територіального управління Державної судової адміністрації України у Чернівецькій області за І півріччя 2013 року

19 серпня 2013, 08:57

 

Результати роботи

територіального управління Державної судової адміністрації України

у Чернівецькій області  за І півріччя 2013 року

 

У галузі фінансового забезпечення:

   Аналіз використання коштів за І півріччя 2013 року показав, що виплата заробітної плати проводилась без затримки, у встановлені строки та в межах виділених з Державного бюджету асигнувань. Кредиторської заборгованості з оплати праці станом на 1 липня 2013 року немає.

 У галузі матеріально-технічного

та інформаційного забезпечення судів:

   За Iпівріччя 2013 року, враховуючи потреби судів, придбано:

     - поштових марок – на 789,0  тис. грн.;

     - господарських товарів – на 71,2 тис грн.;

     - канцелярських товарів – на 96,3 тис грн.;

     - паперу для ксероксу на – 49,9 тис. грн.;

     - паливо мастильні матеріали – на 86,2 тис. грн.;

     - запасні комплектуючі до оргтехніки – на 66,4 тис. грн.;

     - картриджів – на 44,9 тис. грн.;

     - протягом звітного періоду здійснено обслуговування оргтехніки – на                  57,7 тис. грн.

     Здійснено улаштування віконних грат в приміщенні Шевченківського районного суду на суму  3,1 тис. грн., вжито заходи щодо закупівлі необхідних матеріалів (квадратів) для виготовлення віконних грат (для других поверхів) на суму -1,4 тис. грн.( платіжні документи знаходяться в казначействі для здійснення оплати);

    В відповідно до Доручення Президента України від 18 січня 2013 року №1-1/82 придбана система доступу і контролю для облаштування входів у зали судових засідань в судах на суму – 30, 4тис. грн. та забезпечено судових розпорядників 15 районних судів ручними металошукачами на суму - 10,90 тис. грн.

       На виконання Доручення Президента України від 23.10.2012 року № 1-1/2850 «Щодо забезпечення прав громадян на доступ до правосуддя, гарантування права на судовий захист та сприяння впровадженню міжнародних стандартів в цій сфері»  для районних та міських судів замовлено інформаційні вивіски Брауля для людей з вадами зору на суму -  9,8 тис. грн.

       Працює територіальне управління і над підвищенням кваліфікації працівників апаратів районних судів, зокрема у звітному періоді проведено семінари з судовими розпорядниками та працівниками судової міліції, семінарське заняття з відповідальними працівниками з питань підготовки до здачі звітності про роботу судів першої інстанції, а наразі триває проведення семінарів в районних судах області (з виїздом на місця) з секретарями судових засідань  з програмною складовою – програмний комплекс TrueConf».

                       У галузі забезпечення судів приміщеннями:

     Згідно рішення Виконавчого комітету Новодністровської міської ради від 13.02.2013 року № 22/2 надано у тимчасову оренду частину приміщення Новодністровської ЗОШ ІІ-ІІІ ступенів для розташування Новодністровського міського суду площею 378,9м² тимчасово до 30.06.2013 року. А з 01 липня 2013 року  новостворений суд перейшов в приміщення Будинку дитячої творчості площею           655 м² на  умовах оренди терміном на 25 років.

У галузі забезпечення безпеки суддів

та охорони приміщень судів:

На виконання доручення Президента України щодо посилення гарантії провадження професійної діяльності суддів, підвищення безпеки суддів та членів її сімей від 18 січня 2013 року №1-1/82 та відповідно до Програми забезпечення безпеки працівників суду, охорони приміщень судів та покращення їх технічного укріплення на 2011-2013рр, впродовж І-першого півріччя 2013 року, територіальним управлінням вжито ряд заходів спрямованих на забезпечення безпеки і незалежності суддів, покращення діяльності служби судових розпорядників.

    З метою підвищення безпеки районних судів від незаконного проникнення в приміщення сторонніх осіб, територіальним управлінням були проведені роботи щодо встановлення охоронно-пожежної сигналізації повністю в таких судах як Шевченківський та Садгірський районні суди, а в решті 13-ти охоронно-пожежна сигналізація проведена частково (кабінет суду, канцелярія, архів).

    У звітному періоді проведена робота по монтажу стаціонарної системи оповіщення про небезпеку в залах судових засідань та кабінетах суддів Шевченківського, Першотравневого та Садгірського районних судів м. Чернівців. Зокрема в цих судах було встановлення 39 тривожних кнопок.

    Крім того  ТУ ДСА України в Чернівецькій області у червні 2013р., забезпечило судових розпорядників усіх 15-ти районних судів ручними металошукачами для здійснення перевірки відвідувачів суду, а також було проведено практичне заняття по особливості  проведення огляду відвідувачів та правила користування ним.

    З метою підвищення безпеки районних судів було закуплено обладнання для облаштування  входів у зали судових засідань, так звана система допуску і контролю, у кількості 26 комплектів.

                  В галузі соціально-побутового забезпечення суддів:

    За звітний період придбання житла для суддів через відсутність фінансування не здійснювалось. Територіальним управлінням ведеться постійна робота в даному напрямку.

    В кінці 2011 року був підписаний спільний наказ ТУ ДСА України в Чернівецькій області та Головного управління охорони здоров’я Чернівецької обласної державної адміністрації «Про проходження суддями, працівниками апарату місцевих судів та працівниками територіального управління ДСА України в Чернівецькій області щорічного профілактичного огляду».

    Також з метою інформування суддів, суддів у відставці та членів їх сімей щодо можливості відпочинку в санаторно-курортних лікувальних центрах "Феміда" та "Шкло" відповідальні працівники територіального управління постійно надають консультації працюючим суддям та суддям у відставці щодо різноманітності лікувальних та профілактичних послуг, які пропонуються зазначеними санаторіями.

У галузі кадрового забезпечення:

   Протягом 1 півріччя 2013 року згідно з Графіком підготовки суддів та працівників апаратів судів на 2013 рік 23 суддів районних судів області пройшли підготовку в Чернівецькому регіональному відділенні Національної школи суддів України. В цьому ж регіональному відділенні впродовж 1 півріччя 2013 року пройшли підготовку 31 державний службовець, працівники апаратів районних судів області.

     Разом з цим, понад 50 суддів районних судів області взяли участь у семінарі на тему: "Застосування Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та практики Європейського суду з прав людини. Практика застосування окремих положень нового КПК України" та в семінарі для слідчих суддів на тему: «Реалізація інституту слідчих суддів у кримінальному провадженні».

    На виконання розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 грудня 2004 року  899-р «Про утворення навчально-методичного центру перепідготовки та підвищення кваліфікації спеціалістів з питань фінансового моніторингу в сфері боротьби з легалізацією (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму» територіальним управлінням було направлено одного працівника апарату суду для підвищення кваліфікації за курсом «Боротьба з легалізацією (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванням тероризму».

Впродовж звітного періоду в місцеві суди області для проходження виробничої та ознайомчої практики було направлено понад 90 студентів (Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Київського національного університету імені Т.Шевченка, Національного університету «Одеська юридична академія» тощо).

    З метою надання практичної та методичної допомоги з питань ведення кадрового діловодства в суді, протягом 1 півріччя 2013 року, було здійснено 4 перевірки в районних судах. Виявлені недоліки було усунуто на місці.

Разом з цим, 15 березня 2013 року територіальним управлінням за участю представників Управління державної служби Головдержслужби України у Чернівецькій області організовано семінар для працівників кадрових служб апаратів районних судів м. Чернівці та Чернівецької області на тему: «Антикорупційне законодавство в Україні та окремі аспекти його реалізації».

В ході проведення семінару головний спеціаліст-юрисконсульт Управління державної служби Головдержслужби України у Чернівецькій області детально роз'яснив окремі аспекти антикорупційного законодавства в Україні.

    На семінарі також йшлося про виконання окремих вимог Закону України “Про засади запобігання і протидії корупції” в частині декларування доходів, витрат і зобов'язань фінансового характеру за минулий рік, а також особливостей проведення спеціальних перевірок відомостей щодо осіб, які претендують на зайняття посад, пов’язаних із виконанням функцій держави.

Щодо взаємодії із засобами масової інформації:

У практичній діяльності прес-служба ТУ ДСА тісно співпрацює із друкованими та електронними засобами масової інформації. Зокрема, з обласними газетами „Буковина”, „Зориле Буковиней”, „Ва-банк”, „Чернівці”, а також із редакцією „Буковинського Віче”, з якою управління офіційно зареєструвало спеціальний щомісячний Додаток до цього часопису під назвою «Кримінальне досьє Буковини». Додаток почав виходити у світ у  серпні 2011 року (у 2012 р. побачило світ дванадцять, а впродовж півріччя 2013 року – шість випусків).

    При цьому основна увага зосереджується  на висвітленні  діяльності управління з питань організаційного, кадрового та фінансового  забезпечення місцевих судів Буковини. 

Щодо дотримання виконавської дисципліни:

    У звітному періоді управлінням було заплановано до виконання 78 заходів. Виконано всі заходи. Проведено 3 засідання колегії управління, на яких розглянуто важливі питання забезпечення діяльності судів та організації роботи апарату управління.

     За цей період на контролі перебувало 21 рішення колегії ДСА України, згідно з якими підлягало виконанню 31 захід. Всі рішення колегії ДСА України виконані в повному обсязі, про що в установлені терміни проінформовані відповідні галузеві структури ДСА.

    Стан виконавської дисципліни систематично обговорюється на апаратних нарадах управління (за підсумками роботи за кожний місяць). Діяльність апарату управління врегульовано спеціальним нормативно-правовим актом.

З метою недопущення порушення строків при виконанні завдань, визначених законами України, постановами Верховної Ради України, актами і дорученнями Президента України та Кабінету Міністрів України, працівникам територіального управління постійно наголошується про неухильне дотримання наказу Голови ДСА України від 21.11.2011р. № 165 «Про проведення оцінки ефективності здійснення контролю».

 

    Начальник територіального управління

     державної судової адміністрації України

          у Чернівецькій області                                                       

                                                                                    Ю.Г. Гончарук