flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

У Києві відбувся воркшоп "Дизайн та імплементація Ініціативи "Модельні суди"

01 травня 2024, 15:06

26-27 квітня у Києві відбувся дводенний воркшоп "Дизайн та імплементація Ініціативи "Модельні суди"", який організував Проєкт ЄС "Право-Justice". Участь у заході взяли представники Всеукраїнської асоціації працівників судів, які напрацьовували спільні рішення для подальшої імплементації та масштабування Ініціативи "Модельні суди".

Фасилітував процес Іван Кульчицький, експерт зі стратегічного та проєктного управління.
 
За словами Анни Адамської-Галлант, старшої міжнародної експертки з питань судової реформи Проєкту ЄС "Право-Justice", починаючи з 2018 року, Ініціатива "Модельні суди" набула значного поширення.
 
"У 2018 році ми розпочинали імплементацію Ініціативи з 6 судів. Тепер же кількість Модельних судів складає більше 90 і продовжує зростати. Все це говорить про затребуваність ініціативи, адже її рішення не лише полегшують управління судом, а й підвищують зручність для усіх категорій відвідувачів суду в отриманні судових послуг. Впевнені, що завдяки тісній співпраці з Всеукраїнською асоціацією працівників судів зростання Ініціативи “Модельні суди" відбуватиметься не лише кількісно, а й якісно", - заявила Анна Адамська-Галлант.
 
Своєю чергою, Світлана Майструк, головна експертка з питань модернізації судів Проєкту ЄС "Право-Justice", звернула увагу, що поряд з максимальним масштабуванням ініціативи, необхідно забезпечити її сталий розвиток.
 
"Проєкт ЄС "Право-Justice" працював над розвитком Ініціативи протягом 5 років, і одним з найважливіших результатів стало заснування ГО "ВАПС". Тепер керівники апаратів судів разом з працівниками судів стануть амбасадорами Ініціативи, розвиватимуть її та поширюватимуть кращі практики і модельні рішення за підтримки Проєкту", - зазначила Світлана Майструк.

Ініціатива "Модельні Суди" започаткована в Україні Проєктом ЄС "Право-Justice" у 2018 році. Мета Ініціативи полягає у вдосконаленні системи організації роботи судів, що передбачає покращення надання судових послуг, підвищення якості роботи із вразливими групами населення, які звертаються до суду, підвищення безпеки суддів, працівників апарату та відвідувачів суду, покращення комунікації судів з суспільством, а також пілотування інших сучасних управлінських ініціатив.

Джерело фото: сторінка Проєкту ЄС "Право-Justice" у Facebook

Сторінка Проєкту ЄС "Право-Justice" у Facebook