flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Секретарем Пленуму Верховного Суду обрано Дмитра Луспеника

30 листопада 2017, 16:09

Кандидатуру Дмитра Луспеника на посаду секретаря Пленуму Верховного Суду за поданням Голови Верховного Суду підтримали 107 суддів із 111 зареєстрованих на Пленумі.

«Я працюю в судовій системі з 1984 року і добре знаю внутрішню роботу, бо пройшов шлях від діловода та архіваріуса до судді Верховного Суду. Я постійно навчався сам у досвідчених суддів і для мене завжди було пріоритетом поділитися своїми знаннями з іншими. Тому впевнений, що займаючи посаду секретаря Пленуму Верховного Суду зможу достойно виконувати покладені на мене обов’язки», – секретар Пленуму Верховного Суду Дмитро Луспеник.

З 2008 по 2011 рік Дмитро Луспеник працював суддею Верховного Суду України. У 2011 році обраний суддею Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ. Протягом тривалого часу був секретарем пленуму ВССУ та організовував його роботу.

Заслужений юрист України, кандидат юридичних наук, доцент, він має авторитет не лише серед суддів, а й серед науковців та адвокатів.

Відповідно до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» секретар Пленуму Верховного Суду організовує роботу секретаріату Пленуму, підготовку засідань Пленуму, забезпечує ведення протоколу та контролює виконання постанов, прийнятих Пленумом Верховного Суду.