flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судді КАС ВС взяли участь у підготовці для підтримання кваліфікації суддів окружних адміністративних судів

03 квітня 2024, 10:22

Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович виступив з вітальною промовою в межах п’ятиденної підготовки для підтримання кваліфікації суддів окружних адміністративних судів. Очільник КАС ВС зазначив, що такі заходи у співпраці суддів КАС ВС з НШСУ на найбільш актуальні теми проводяться систематично і мають важливе просвітницьке та практичне значення, адже дають можливість суддям усіх інстанцій обмінятися досвідом та обговорити проблемні питання задля єдності вітчизняної практики.

У проведенні підготовки взяли участь судді КАС ВС. Володимир Кравчук виступив з лекцією щодо питань розгляду пенсійних і соціальних спорів під час воєнного стану. Ян Берназюк у своїй презентації визначив проблемні питання інституту відводу судді в адміністративному судочинстві. Доповіді Наталії Коваленко та Володимира Бевзенка сприяли поглибленню знань та підвищенню обізнаності суддів першої інстанції у сфері містобудування та архітектури. Лекція Ірини Желтобрюх була присвячена презентації та аналізу актуальної практики Верховного Суду у податкових спорах.

Із презентацією Володимира Кравчука можна ознайомитися за посиланням – https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_Zahist_soc_prav_viina.pdf.

Детальніше – у презентації Яна Берназюка:  https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/judicial_disqualification_1.pdf.

Із презентацією Володимира Бевзенка можна ознайомитись за посиланням – https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_zahist_sub_prav_admin_jr.pdf.

Презентація Наталії Коваленко – https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_mistobud_2024.pdf.

Із презентацією Ірини Желтобрюх можна ознайомитись за посиланням – https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_znakovi_rish_KAS_VS_2023_2024.pdf.