flag Судова влада України
| Українська | English |

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Неплатоспроможність фізичних осіб: судді ВС поділилися актуальною судовою практикою і розповіли про особливості визнання боржника банкрутом

27 березня 2024, 12:08

Суддя Великої Палати Верховного Суду Олександр Банасько та суддя ВС у Касаційному господарському суді Сергій Жуков виступили з лекціями під час семінару для суддів місцевих та апеляційних господарських судів щодо особливостей провадження у справах про неплатоспроможність фізичних осіб.

Так, суддя ВП ВС Олександр Банасько висвітлив практику Верховного Суду у справах щодо неплатоспроможності фізичних осіб, зосередившись на таких аспектах, як:

– загальна характеристика інституту неплатоспроможності фізичних осіб;

– авансування винагороди арбітражному керуючому;

– процедури реструктуризації та погашення боргів;

– підстави закриття провадження у справі про неплатоспроможність;

– застосування п. 5 розд. «Прикінцеві та перехідні положення» КУзПБ тощо.

Детальніше – у презентації Олександра Банаська: https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_neplatospom_FO.pdf.

Лекція судді ВС у КГС Сергія Жукова була присвячена особливостям визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника. На прикладі актуальної практики Верховного Суду суддя розповів, зокрема, про основні принципи неплатоспроможності фізичних осіб, умови, за яких боржник визнається банкрутом, процесуальні аспекти, пов’язані з визнанням боржника банкрутом, участь кредиторів при вирішенні питання щодо визнання боржника банкрутом та наслідки такого визнання.

Детальніше – у презентації Сергія Жукова: https://supreme.court.gov.ua/userfiles/media/new_folder_for_uploads/supreme/2024_prezent/Prezent_osobl_vuzn_bankr.pdf.

Семінар організувала Національна школа суддів України.