flag Судова влада України

В ході реформування судової системи цей суд припинив роботу

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Українсько-німецький семінар з обміну досвідом щодо актуальних питань здійснення адміністративного судочинства відбувся у м. Івано-Франківськ

28 вересня 2018, 17:28

27 вересня у м. Івано-Франківськ відбувся українсько-німецький семінар з обміну досвідом щодо актуальних питань здійснення адміністративного судочинства. Захід організовано спільно Верховним Судом, Івано-Франківським окружним адміністративним судом та Німецьким  Фондом міжнародного правового співробітництва.

Участь у заході взяли: Голова Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Михайло Смокович, Президент Адміністративного суду в м. Трір (Німеччина) Георг Шмідт, Президент Вищого адміністративного суду та Конституційної судової палати землі Рейнланд-Пфальц д-р Ларс Брокер, Віце-президент Вищого адміністративного суду та Постійний представник Президента Конституційної судової палати землі Рейнланд-Пфальц Дагмар  Вюнш, представники Німецького Фонду  міжнародного правового співробітництва Вольфрам Гертіг, а також голова та судді Івано-Франківського окружного адміністративного суду. ЛААС представили заступник голови суду Олег Заверуха та суддя Сергій Кузьмич.

Учасники семінару обговорили актуальні питання здійснення адміністративного судочинства в Україні та Німеччині, зокрема, перші здобутки у діяльності Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду; принцип офіційного з’ясування всіх обставин у справі та співвідношення  цього принципу з принципами змагальності та диспозитивності; усталена практика і проблеми тимчасового правового захисту та забезпечення позову в рамках розгляду адміністративних справ; процесуальні можливості прискорення розгляду адміністративних справ (наприклад, письмове провадження, електронне провадження);  практика використання адміністративними судами Німеччини процесуально-законодавчих можливостей прискорення розгляду адміністративних справ; законодавче врегулювання та практика застосування способів забезпечення виконання рішень  адміністративних судів в Німеччині та інше.