flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відкриття виставки "Сила ніжності 2.0"

01 травня 2024, 16:52

Сьогодні в холі суду презентували виставку східного живопису «Сила ніжності 2.0». Це вже другий арт-проєкт працівниць суду.

Голова суду Євгенія Жерьобкіна відкрила виставку, подякувала талановитим співробітницям суду за їх творче захоплення. Всі учасниці арт-проєкту отримали на пам’ять буклет-каталог.

Ірина Ганаза, викладач східного живопису, розповіла: «Мистецтво і творчість допомагає висловити почуття людини, такі як: радість, гнів, розчарування. В процесі людина позбавляється "внутрішньої тяжкості" і більше відкривається для світу. Уроки східного живопису навчають проявляти себе, допомагають налагодити контакт з людьми, стабілізувати свій стан та віднайти ресурс жити в складних умовах. На роботах учасниці зобразили орхідеї, які відносяться до «чотирьох шляхетних квітів». Вони вважаються квітами, які пробуджують почуття і втілюють глибокі емоції. Китайські митці стверджували: «Коли я в радості — я  малюю орхідеї». Ми з дівчатами вчилися малювати орхідеї і кожна учасниця наділила свою роботу прихованим і символічним значенням».

Учасниці виставки поділилися враженнями від спільної творчості та подякували викладачу східного живопису Ірині Ганазі за отримані знання.

Всього в холі суду представлено 7 робіт.

Участь у арт-проєкті взяли:

Дар’я Вдовенко, суддя Господарського суду Сумської області,

Світлана Заєць, суддя Господарського суду Сумської області,

Юлія Зеря, голова Краснопільського районного суду Сумської області,

Яна Петен, суддя Недригайлівського районного суду Сумської області,

Світлана Гребенюк, начальник відділу документального забезпечення та контролю (канцелярія) Господарського суду Сумської області,

Надія Галушка, начальник відділу судової статистики Господарського суду Сумської області,

Галина Коротун, начальник відділу аналітичної роботи та аналізу судової практики Господарського суду Сумської області.

Запрошуємо всіх відвідати експозицію.

Світлини з відкриття.