flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги Шмельова Сергія Валентиновича (Республіка Білорусь)

18 квітня 2024, 14:42

До уваги

Шмельова Сергія Валентиновича

Республіка Білорусь

по справі №910/4013/24

за позовом Черкашиної Юлії Олександрівни

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Офтальміка"

про визнання припиненими трудових відносин та зобов’язання виключити запис з реєстру,

УХВАЛИВ:

  1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.
  2. Здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження.
  3. Залучити до участі у справі Шмельова Сергія Валентиновича (22008, Республіка Білорусь, м. Мінськ, вул. Антоновська, буд. 32, кв. 55) в якості третьої особи-1, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.
  4. Залучити до участі у справі Мушинскі Марека (121615, Російська Федерація, м. Москва, Рубльовське Шосе, буд. 14, корпус 1, кв. 312) в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.
  5. Зобов'язати Черкашину Юлію Олександрівну здійснити переклад на російську мову ухвали Господарського суду міста Києва від 17.04.2024 у справі №910/4013/24 та позовної заяви, два примірника перекладів яких надати суду.
  6. Підготовче засідання призначити на 16.05.24 о 15:20 год. Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: 01054, м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, буд. 44-В, зал судових засідань №23 (корпус Б).
  7. Викликати у підготовче засідання представників учасників справи. У відповідності до ст. 60 Господарського процесуального кодексу України надати документи, що підтверджують повноваження представників сторін.
  8. Запропонувати відповідачу у строк протягом п’ятнадцяти днів з дня вручення даної ухвали про відкриття провадження надати суду:

- відзив на позов, складений з урахуванням вимог ст. 165 Господарського процесуального кодексу України, з викладенням мотивів повного або часткового відхилення вимог позивача з посиланням на чинне законодавство та докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем;

- докази направлення відзиву іншим учасникам справи.

  1. Попередити відповідача, що у разі ненадання відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи (ч. 2 ст. 178 Господарського процесуального кодексу України). При цьому якщо докази не можуть бути подані разом з відзивом з об'єктивних причин, відповідач повинен про це письмово повідомити суд та зазначити: доказ, який не може бути подано; причини, з яких доказ не може бути подано у зазначений строк; докази, які підтверджують, що особа здійснила всі залежні від неї дії, спрямовані на отримання вказаного доказу (ч.ч. 3, 4 ст. 80 Господарського процесуального кодексу України).
  2. Запропонувати позивачу у строк протягом семи днів з дня отримання відзиву на позов надати суду відповідь на відзив на позов, а також докази направлення відповіді на відзив іншим учасникам справи.
  3. Визначити відповідачу строк для подання заперечень на відповідь на відзив (якщо такі будуть подані) з доказами їх направлення іншим учасникам справи – протягом семи днів з дня отримання відповіді на відзив.
  4. Встановити строк для подання пояснень третіми особами щодо позову та/або відзиву з доказами їх направлення іншим учасникам справи – до 31.05.2024.
  5. Звернути увагу Товариства з обмеженою відповідальністю "Офтальміка" на наявність у нього обов’язку зареєструвати свій електронний кабінет та про можливість ознайомлення з матеріалами справи через Єдину судову інформаційно-телекомунікаційну систему або її окрему підсистему (модуль), що забезпечує обмін документами.
  6. Попередити позивача про те, що у разі ненадання господарському суду без поважних причин документів або нез’явлення його представника у підготовче засідання, позов відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 226 Господарського процесуального кодексу України може бути залишений без розгляду.
  7. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Суддя Р.В. Бойко