flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Для студентів Поліського національного університету проведено «День відкритих дверей»

12 квітня 2024, 16:45

Продовжується активна співпраця з Поліським національним університетом. Сьогодні до суду завітали студенти 4 курсу спеціальності «Право» денної та заочної форм навчання.

Майбутні фахівці юриспруденції денної форми навчання у якості слухачів відвідали судові засідання:

  • під головуванням судді Таїси ВЕЛЬМАКІНОЇ за участю секретаря судового засідання Наталії СТРЕТОВИЧ. Розгляд справи за позовом фізичної особи до ОСББ про визнання недійсним рішення загальних зборів виявився цікавим, адже студенти на прикладі судових дебатів та обміну репліками наочно зрозуміли принцип змагальності судового процесу;
  • під головуванням судді Ірини ЛОЗИНСЬКОЇ за участю секретаря судового засідання Інни ВОРОБЙОВОЇ. Справу про стягнення понад 200 тис. грн за неналежне виконання договору укладеного між товариствами розглядали у режимі відеоконференції, тому слухачі дізналися практичну сторону організації судового процесу з використанням сучасних інформаційних технологій.

Також зі студентами поспілкувалася прессекретар суду Катерина ФЕЩУК, яка розповіла про відкритість судового процесу, можливості вебпорталу «Судова влада»,  розгляд справ, які становлять підвищений суспільний інтерес, вимоги до працевлаштування на державну службу тощо.

Студенти заочної форми навчання відвідали архів суду, у якому головний спеціаліст Юлія АЛЕХНО та архіваріус Світлана АНТОНЕВСЬКА розповіли про особливості  оформлення та зберігання судових справ, їх знищення.

Суддя-спікер Оксана МАШЕВСЬКА окреслила найбільш резонансні та цікаві справи, які перебували у суді, розповіла про випадки розгляду справ колегіально.

Загалом екскурсанти мали можливість поставити питання усім спікерам.

Господарський суд Житомирської області завжди відкритий до співпраці зі студентством, адже набуття практичних навичок – це необхідний елемент у підготовці висококваліфікованих спеціалістів.

               

 

 

Прессекретар