flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Навчальна практика у суді – як засіб адаптації студента до умов професійної діяльності

21 лютого 2024, 10:26

Правова освіта та виховання правової культури має важливе значення у вихованні в громадян поваги до закону і прав людини та формуванні правильного сприйняття функції правосуддя, ролі судді у суспільстві. Ічнянський районний суд Чернігівської області не залишається осторонь в процесі навчання та виховання майбутньої правової інтелігенції та завжди відкритий до співпраці з молодим поколінням.

Проходження практики в суді є не просто одним із заходів правового виховання та підвищення загального рівня правової культури, а й можливістю для майбутніх працівників визначитись із професійною долею та з власної точки зору сформувати враження про судову систему.

Ірина Сап’ян є студенткою ІІ курсу Національної академії внутрішніх справ та вже проходила практику в Ічнянському районному суді Чернігівської області в 2023 році, цього року знову обравши Ічнянський районний суд як базу практичної підготовки.

Як говорить Ірина, «Завдяки кваліфікованим співробітникам суду, суддям, керівника практики я ознайомилася із структурою і діяльністю суду, оволоділа знаннями та навичками по роботі з комп'ютерною програмою документообігу загальних судів "Д-3", відвідала десятки судових засідань, на яких закріпила теоретичні знання з багатьох дисциплін. Під час проходження практики мене вчать якісно застосовувати набуті знання та навички, швидко пристосовуватися до наданої роботи та завдань, виховують мене як майбутнього кваліфікованого фахівця. Навчальна практика у суді дає можливість не лише застосовувати набуті знання, але й навчає морально-етичним нормам майбутнього працівника апарату суду, а саме: пунктуальності, стриманості, рішучості, завзятості, старанності та багато іншого. Я впевнена, що отримані навички за час проходження практики у Ічнянському районному суді Чернігівської області стануть мені у майбутньому надійним підґрунтям для професійного зростання».

 

Прес-секретар суду                                                                                               В. Магдибор