flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ВРП просить ОГП розібратися із підробкою судового рішення

13 вересня 2023, 12:00

Одним із поширених способів шахрайства стала підробка рішень суду про закриття справи щодо нетверезого кермування. Утім, тут є й ознаки втручання у здійснення правосуддя. Принаймні, так вважає Вища рада правосуддя, яка розглядала повідомлення судді Комунарського районного суду м.Запоріжжя Марії Дмитрієвої про втручання в її діяльність. Як ідеться у повідомленні, судді стало відомо, що невідомі особи підробили рішення у справі про адміністративне правопорушення за ст.130 КпАП, що перебуває в її провадженні.

При візуальному огляді фото, на документі нібито видно печатку і підпис судді, а саме рішення стосується закриття справи за відсутністю складу правопорушення. Хоча насправді будь-яке рішення у цій справі М.Дмитрієва не постановляла.

З огляду на це, ВРП звернулася до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину в кримінальному провадженні, внесеному до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.358 («Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів») Кримінального кодексу.

 

За повідомленням газети «Закон і Бізнес»