flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підготовче судове засідання за ч.1. ст. 161 Кримінального кодексу України – перенесено

17 квітня 2024, 16:09

Сьогодні, у Придніпровському районному суді м. Черкаси відбулося засідання у справі за обвинуваченням громадянина С. у вчиненні злочину, передбаченого ч.1, ст. 161 Кримінального Кодексу України (вчинення будь-якого іншого злочину, поєднаного із порушенням рівноправності громадян залежно від їх расової, регіональної, національної належності або ставлення до релігії, потребує кваліфікації за сукупністю кримінальних правопорушень).

Підготовче судове засідання розпочалося за участю прокурора, обвинуваченого, захисників обвинуваченого, потерпілого, його представника та вільних слухачів.

На початку судового розгляду надійшло клопотання від захисника обвинуваченого, про відкладення розгляду справи. Подане клопотання, захисник мотивував тим, що дане кримінальне провадження не підсудне Придніпровському районному суду м. Черкаси. З метою визначення підсудності, захисник звернувся з відповідним клопотанням до Черкаського апеляційного суду, до вирішення якого розгляд даного кримінального провадження вважає неможливим і просив суд відкласти на інший  день.

Вислухавши клопотання захисника обвинуваченого, доводи до клопотання та думку учасників судового процесу, суд ухвалив задовольнити клопотання та відклав розгляд і проведення підготовчого засідання по кримінальному провадженню до вирішення питання щодо встановлення підсудності Черкаським апеляційним судом.

Наступне підготовче судове засідання призначено на 30 квітня 2024 року об 11 год. 00 хв.

 

Відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.