flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До уваги учасників процесу! Нагадуємо про вимоги до документів, що надсилаються до суду електронною поштою

16 квітня 2024, 08:56

На сьогодні до суду надходить велика кількість електронних повідомлень, значна частина яких є заявами учасників судових справ, які на жаль, не всі є офіційними повідомленнями.

Звертаємо Вашу увагу, що вимоги до документів які надсилаються на електронну пошту суду регулюються Законами України «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронний цифровий підпис», «Про електронні довірчі послуги».       

У відповідності ст.5 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» передбачає, що електронний документ – документ, інформація в якому зафіксована у вигляді електронних даних, включаючи обов’язкові реквізити документа. Відповідно до ст.6 цього ж Закону створення електронного документу завершується накладанням електронного підпису.

 Таким чином електронний лист є офіційним, якщо містить вкладення з текстом офіційного документа у вигляді файлу (приєднані файли), скріпленого електронним цифровим підписом. Документи, отримані електронною поштою без електронного цифрового підпису (ЕЦП) не належать до офіційних та не підлягають реєстрації.

 

Голова суду                                                                                Віктор МАРЕНЮК