flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Аналіз організації роботи зі зверненнями громадян за I квартал 2024 року

29 березня 2024, 14:20

Робота зі зверненнями громадян у Маньківському районному суді Черкаської області спрямована на забезпечення гарантування та реалізації конституційного права на звернення, викладеного у Конституції України та Законі України «Про звернення громадян».

За результатами проведеного аналізу стану організації роботи зі зверненнями громадян встановлено, що за I квартал 2024 року до Маньківського районного суду Черкаської області надійшло 1 звернення громадян. Це заява щодо надання інформації по цивільній справі. Пропозиції та скарги протягом вказаного періоду не надходили.      

Дане звернення зареєстровано в день надходження в автоматизованій системі документообігу суду та журналі реєстрації звернень громадян. Далі звернення було неупереджено, об’єктивно і всебічно розглянуто. Відповідь надано з дотриманням строків, передбачених статтею 20 Закону України «Про звернення громадян».    

Особистий прийом громадян у Маньківському районному суді Черкаської області здійснюється головою суду та керівником апарату суду у встановлені дні прийому. Графік прийому громадян розміщений у приміщенні суду на дошці оголошень та на офіційному вебсайті суду. Крім того, головою суду здійснюється постійний контроль своєчасності розгляду та оперативності вирішення порушених питань у зверненні.

У результаті проведеного аналізу порушення строків розгляду звернень громадян  не виявлені, робота зі зверненнями громадян у Маньківському районному суді Черкаської області здійснюється на належному рівні, відповідно до вимог чинного законодавства.