flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ударив батька стільцем по голові: Старокостянтинівський суд ухвалив вирок місцевому мешканцеві

31 липня 2023, 16:21

Старокостянтинівський районний суд визнав 33-річного старокостянтинівця винним в умисному заподіянні легких тілесних ушкоджень своєму батькові (частина 1 статті 125 Кримінального кодексу України) й покарав його громадськими роботами на строк – 200 годин.

Як встановив суд, пізно увечері 7 червня під час конфлікту нетверезий молодий чоловік вдарив свого батька дерев’яним стільцем по голові. У потерпілого медичні експерти діагностували легкі тілесні ушкодження – крововилив в навколоочній ділянці та садна на голові.

При обранні виду та міри покарання суд врахував, що обвинувачений раніше неодноразово судимий, не працює, не має утриманців. Обставинами, що пом’якшують йому покарання, суд визнав щире каяття та активне сприяння розкриттю кримінального правопорушення. Такими, що обтяжують, – рецидив, вчинення кримінального правопорушення у стані алкогольного сп’яніння щодо особи похилого віку, з якою винний перебуває у сімейних відносинах.    

Відтак суд дійшов висновку, що обвинуваченому слід призначити покарання у виді громадських робіт у максимальному розмірі, визначеному санкцією ч. 1 ст. 125 КК України.

Вирок не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Пресслужба Хмельницького апеляційного суду