flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Національна школа суддів узгодила систему оцінювання помічників, що хочуть стати суддями

15 вересня 2017, 16:21

Як повідомляє ЗіБ, 31 серпня у Національній школі суддів відбулася нарада, під час якої керівники структурних підрозділів НШС, координатори блоків програми спеціальної підготовки та працівники відділу спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді обговорили Положення про систему оцінювання успішності виконання програми спеціальної підготовки кандидатів на посаду судді, які мають стаж роботи на посаді помічника судді щонайменше три роки.

Під час наради заступник начальника відділу підготовки викладачів Галина Юровська розповіла про досвід оцінювання успішності слухачів за результатами двох тренінгів в рамках апробації курсів, що відбулися у серпні 2017 року в Львові. Ці тренінги дали можливість перевірити на практиці, скільки контрольних запитань доцільно готувати розробникам курсів, який оптимальний проміжок часу потрібен слухачам для зазначення відповіді  на всі запитання, в якому порядку проводити перевірку виконання контрольних завдань тощо.

Учасники наради в цілому підтримали запропоновану систему оцінювання, якою передбачено, що максимальний результат, який може отримати слухач у ході спеціальної підготовки, становить 520 балів. За результатами практичного заняття, яке буде тривати половину дня, слухач може отримати 3 бали, 1 день – 6 балів, 1,5 дня – 9 балів, 2 дня – 12 балів.

Кандидат на посаду судді успішно пройде спеціальну підготовку за умови набрання ним за кожний із шести блоків програми не менше 50% балів від максимальної кількості балів; за підсумковий контроль не менше 70% балів від максимальної кількості балів; усього не менше 75% максимальної кількості балів від можливого загального результату спеціальної підготовки (не менше 390 балів).