flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Реалізація інформаційної взаємодії з автоматизованою системою виконавчого провадження Міністерства юстиції України

07 вересня 2023, 10:00

Державне підприємство «Інформаційні судові системи» (далі - Підприємство), як адміністратор автоматизованої системи документообігу суду комп’ютерної програми Д-3 та комп’ютерної програми ДСС (далі - АСДС), в межах повноважень, повідомляє наступне.

З 06.09.2023 в підсистемі «Електронний кабінет» Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (далі - Електронний кабінет) буде доступний розділ «Виконавчі документи», в якому всі учасники судової справи зможуть отримувати доступ до виконавчих документів, що видані судами.

Учасники справи з статусом «Боржник» матимуть можливість сплати суми стягнення через Електронний кабінет. Інформація про сплату автоматично надсилається до АСДС.

У разі відсутності сплати суми стягнення в законодавчо визначений строк сторона (сторони) з статусом «Стягувач» матимуть можливість подання виконавчого документу засобами Електронного Кабінету до Автоматизованої системи виконавчого провадження Міністерства юстиції України (далі - АСВП).

Автоматизована взаємодія Електронного кабінету з АСВП буде реалізована для стягнень на користь держави (у випадку заповненого в АСДС поля «Державний стягувач») до 25.09.2023.

У зв’язку з зазначеним хочемо звернути увагу на важливість заповнення в АСДС усіх обов’язкових полів для виконавчого документа, оскільки це має безпосередній вплив на можливість реалізації його призначення.