flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Щодо реагування міжнародної спільноти на тривалий тиск на суддів

21 березня 2018, 12:02

Ленінський районний суд м. Харкова повідомляє щодо реагування міжнародної спільноти, в тому числі і в контексті Рамкової програми партнерства Уряду України та ООН на 2018-2022 рр. від ЗО листопада 2017 року, на тривалий тиск на суддів нашого суду з боку органів прокуратури та інших правоохоронних органів, та наданої пропозиції, яка рекомендована письмово Головою Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіоною Фрейзер, задля подальшого відстоювання незалежності суддів, застосувати інститут Спеціального доповідача ООН з незалежності суддів і адвокатів, який у випадку письмового звернення на його адресу є правозахисним механізмом ООН з зазначеного питання.

В зв’язку з чим, викладаємо лист від 13 березня 2018 року № 0/1129/20180313/кЬ за підписом Голови Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіони Фрейзер, який надійшов до Ленінського районного суду м. Харкова.

Також зазначаємо, що під час слухання резонансних та інших справ в нашому суді, посадові особи Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні здійснювали та продовжують здійснювати моніторинг судових засідань, спостерігаючи одночасно за дотриманням прав обвинувачених на справедливий судовий розгляд, і за можливими посяганнями на незалежність судової влади.