flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вбивство неповнолітніми особами - підозрюваних взято під варту

29 лютого 2024, 10:06

28 лютого 2024 року до Красноградського районного суду Харківської області надійшли клопотання про обрання запобіжних заходів неповнолітнім підозрюваним в скоєнні умисного вбивства з хуліганських мотивів за попередньою змовою групою осіб (пункти 7, 12 частини 2 статті 115 Кримінального кодексу України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що 21 лютого 2024 року в денний час доби, троє неповнолітніх осіб віком від 14-15 років за попередньою змовою перебуваючи в Хомутовському парку м. Краснограда Харківської області діючи з прямим умислом, направленим на заподіяння смерті чоловіку 62 років, з хуліганських мотивів безпричинно нанесли серію ударів ногами та руками по голові та тілу, чим спричинили ряд тілесних ушкоджень від яких останній помер на місці.

Отже, розглянувши клопотання правоохоронців, слідчий суддя задовольнив їх. Трьом неповнолітнім підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою на строк 60 днів без права внесення застави.

До відома. Санкція статті передбачає покарання позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічне позбавлення волі. Однак з урахуванням статті 102 Кримінального кодексу України за вказаний злочин неповнолітніми особами максимальний строк покарання не може перевищувати п’ятнадцяти років позбавлення волі.

 

За повідомленням прес-секретаря

Красноградського районного суду