flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

09.04.2014 року набув чинності Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».

25 липня 2014, 11:19

09.04.2014 року набув чинності Закон України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні».

    Відповідно до ч.2  прикінцевих та перехідних положень  ЗУ «Про відновлення довіри до судової влади в Україні»  з дня набрання чинності цим Законом вважаються такими, що звільненні з адміністративних посад, голови місцевих судів та їх заступники.

    Відповідно до ч. 2 ст. 20 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» голова місцевого суду, його заступник призначаються на посади строком на один рік шляхом таємного голосування більшістю від кількості суддів, які працюють у відповідному суді.

     Також, Законом передбачено, що у разі відсутності голови суду його адміністративні повноваження здійснює один із суддів цього суду, який має більший стаж роботи на посаді судді.  

     Таким суддею в Валківському районному суді є суддя Степаненко Г.І.

-                   На виконання Закону України «Про відновлення довіри до судової влади в Україні» 14.04.2014 року відбулися збори суддів Валківського районного суду Харківської області.

     З огляду на те, що суддя Токмакова А.П. до вирішення питання про її безстрокове призначення на посаду судді, не може претендувати на жодну адміністративну посаду у Валківському районному суді, для забезпечення альтернативності та дотримання духу та букви прийнятого ВР України Закону,  збори суддів одноголосно вирішили відтермінувати обрання голови суду до призначення судді Токмакової А.П.