flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ознайомчий візит до суду учнів «Тернопільського ліцею «Школа майбутнього»

29 лютого 2024, 12:03

28 лютого 2024 року до Підволочиського районного суду з ознайомчим візитом завітали учні 3-го, 4-го та 5-го класів Приватного закладу загальної середньої освіти «Тернопільський ліцей «Школа майбутнього» під керівництвом менторів ліцею                  Ірини Слободян, Марії Муц та Марії Риндзак.

Гостей зустріла голова суду Сидорак Галина Богданівна, провела коротку екскурсію приміщенням суду, продемонструвала мантію та нагрудний знак судді, розповіла про особливості суддівської професії, місію суду в суспільстві. Учні розмірковували про законність та справедливість, розмовляли про роль та завдання суду.

foto_dity_zal

Юні ліцеїсти долучились до Всеукраїнської акції «Урок справедливості», організованої за сприяння Асоціація розвитку суддівського самоврядування України. Особливо дітям сподобався мультфільм «Іжак проти Рака». Після перегляду учні обговорювали спірну ситуацію, яка виникла між персонажами, висловлювали свою точку зору та вчились наводити аргументи.

foto_dyplom

На згадку діти отримали дипломи Дитячого правового клубу «Справедливці», книги та наліпки.

На завершення візиту гості сфотографувались біля будівлі суду. Прощались у піднесеному настрої.

foto_schody

Сподіваємось, що цей візит укріпив у свідомості дітей віру у законність, справедливість та став ще одним, хоч і невеликим, кроком до розвитку в Україні правової держави.

 

Прес-служба суду